Waar ben ik

Start - Support - Tips - Stroom besparen

Stroom besparen

Wilt u besparen op uw energienota?

Nee, wij zijn geen energieleverancier geworden. Maar wij steken wel energie in maatregelen waarmee u energie bespaart.

De Automatiserings Gids geeft in nummer 50 (2012) de volgende tips:

• Zorg ervoor dat mederwerkers waar mogelijk dubbelzijdig afdrukken, bijvoorbeeld door bij elke gebruiker de printerdrivers in de stand 'duplex' te zetten.

• Ontmoedig het printen in kleur en stel een zwart-wit oplossing voor.
  • Sluit e-mails af met de opmerking: 'Denk na voordat u dit bericht print. Is het echt nodig?'
  • Print veel minder - lees het vanaf het scherm.

• Laat gebruikers die een printopdracht geven, direct weten hoeveel dat gaat kosten (bv op het scherm). Dit vereist wel speciale software.
  • Reduceer het aantal printers tot een werkbaar minimum.

Tips waarmee u uw  voordeel kunt doen. Lees hier hoe wij u kunnen helpen.

alt

Datascan bv ©2017