Zoeken:Waar ben ik

Start - Oplossingen - Beveiligd printen - SafeCom - Betaald printen

Betaald printen in het onderwijs

Bij scholen, colleges, hogescholen en universiteiten bestaat vaak de behoefte om kopieer- en printkosten aan studenten en medewerkers door te berekenen of te splitsen naar gebruikersgroepen en/of naar studiesectoren.

 

Wij bieden met SafeCom u een flexibele, schaalbare, betrouwbare en uiterst gebruiksvriendelijke printoplossing voor deze omgeving. SafeCom zorgt namelijk voor registratie, identificatie, betaling en toegangscontrole rondom het printen en kopiëren. Daarbij hoort ‘Pull Printing’ – waarbij u bij iedere netwerkprinter voorzien van SafeCom uw printopdracht kunt afdrukken – tot de standaard mogelijkheden.

 

De toegangscontrole garandeert dat er – bijvoorbeeld door leerkrachten – vertrouwelijk geprint kan worden.

 

 

 

Diverse afrekensystemen

Met de juiste voorzieningen ontstaat een optimaal beheer van het printerpark, beheersing van de kosten of zelfs een aanzienlijke kostenvermindering in het geval u zelf gaat betalen voor deze service. Er zijn diverse mogelijkheden voor het afrekenen van print- en/of kopieeropdrachten:

 

SafeCom Pay is een print- en kopieer management oplossing welke werkt met een tegoed op de SafeCom server (Money on the Server). Het biedt alle functies van SafeCom Tracking en vereist dat u voldoende tegoed heeft voor het printen en kopiëren.

 

Betaalgebruikers met onvoldoende tegoed wordt verhinderd in te loggen op een SafeCom printer. Printopdrachten worden alleen vrijgegeven als u voldoende tegoed hebt om de complete printopdracht af te drukken. Ook kopieeropdrachten kunnen pas uitgevoerd worden bij voldoende tegoed. De afhandeling bij een tekort aan tegoed tijdens het uitvoeren van een kopieeropdracht is afhankelijk van de ingezette printeroplossing.

 

De volgende kostenbeheersingmethodes zijn mogelijk:

  • Volledige kostendekking: u betaalt voor uw printwerk vooruit.
  • Gedeeltelijke kostendekking: u krijgt krediettegoed van de onderwijsinstelling, die, zodra opgemaakt, zelf door u aangevuld moet worden via een opwaardeerstation, SafeCom Cashier Tool (gratis tool voor baliemedewerkers) of via internet bankieren m.b.v. iDEAL of PayPal.
  • Quota afdrukken: u ontvangt een aantal credits die u kunt gebruiken voor printen en kopiëren. Een beheerder kan credits  toewijzen met behulp van de SafeCom Cashier Tool.

 
Datascan bv ©2018