Zoeken:


Waar ben ik

Start - Nieuws - Productnieuws - Je Rijkspas kaartlezer naadloos integreren in SafeCom

vrijdag 29 juni 2012 12:30

Wij hebben onlangs, als één van de weinigen in de Nederlandse markt, toegang gekregen tot de specificaties om een met de Rijkspas compatibele oplossing te ontwikkelen voor gebruik van deze pas voor beveiligd printen. Maanden van intensieve samenwerking tussen SafeCom, kaartlezerproducent HID, Rijks-ICT beheerder Logius en Datascan hebben geleid tot een naadloze integratie van de pas binnen SafeCom.

De Rijkspas is een Nederlandse multifunctionele smartcard, die in toenemende mate wordt ingezet als toegangsbewijs/middel, authenticatiebewijs en identificatiebewijs. Naast fysieke toegang tot gebouwen/ruimten van de Rijksoverheid, gaat de pas ook logische toegang geven tot (diensten van) een computernetwerk en “follow me” printfaciliteiten. Om de authenticatie ten behoeve van dit laatste te kunnen faciliteren, hebben SafeCom en wij gedurende de afgelopen maanden intensief samengewerkt aan de ontwikkeling van een kaartlezer die in staat is de zwaar beveiligde Rijkspas uit te lezen. Mede dankzij de medewerking van alle betrokken partijen kunnen wij u een naadloze integratie bieden van identificatie met de Rijkspas in uw print management oplossing SafeCom.

 

Wij zijn de enige distributeur in Nederland voor de levering van de HID Rijkspaskaartlezer in combinatie met SafeCom print management.

 

 

alt

 
Datascan bv ©2018