Zoeken:


Waar ben ik

Start - Diensten - Eye-on-security

Eye-on-Security: uw multifuntionals vormen een potentieel beveiligingsrisico

Veiligheid staat steeds vaker bovenaan de managementagenda van kleine en grote bedrijven - data en informatie zijn nu meer dan ooit het meest waardevolle bezit van een bedrijf of onderneming.

Gegevens van o.a. klanten, personen en producten zijn een belangrijk concurrentievoordeel  en dienen daarom goed te worden beschermd. Deze bescherming is bij de meeste bedrijven en ondernemingen prima verzorgd, maar vaak met één uitzondering: de printer en de mfp.

 

MFP's worden vaak over het hoofd gezien

Als we realistisch zijn, als het draait om IT-beveiliging, worden multifunctionals vaak over het hoofd gezien. Kwaadaardige software en virussen, aanvallen met behulp van aangepaste firmware, open communicatie poorten, misbruikte protocollen en gestolen hardware onderdelen; als de mfp niet goed beveiligd is, kan hij gehackt en gekaapt worden. Het resultaat kan zijn: imagoschade, verlies van klanten, plagiaat, vertrek van medewerkers en juridische aansprakelijkheid.

 

In kaart brengen kwetsbaarheid

altOnze doelstelling is om de kwetsbaarheid in de beveiliging van uw print-, kopieer-, scan- en mobile printomgeving op te sporen, te minimaliseren en een sterke aanbeveling voor de veilige werking van deze apparaten te maken.

De aanbevelingen worden gedaan volgens de Chateaurel*) Security Catalogus, welke is gebaseerd op de bestaande richtlijnen van bijvoorbeeld de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) en van de printerfabrikanten. De catalogus wordt voortdurend door ons en onze partners aangepast op de nieuwste bedreigingen, ontwikkelingen en oplossingen.


Beveiligingsadvies en maatregelen

Omdat de beveiligingsinstellingen van de apparatuur zeer uiteenlopend zijn en kunnen variëren per fabrikant, zorgen wij voor de, bij aflevering van het apparaat gewoonlijk niet ingestelde, configuratie voor optimaal en veilig gebruik in uw omgeving.

Wij geven u ook advies over hoe u de gedefinieerde instellingen voor het gehele printerpark, bijvoorbeeld na een service-applicatie, installatie van nieuwe apparaten, bewuste of onbewuste manipulatie of na het vrijgeven van een nieuwe functie, altijd up-to-date aan de vereiste veiligheidsvoorschriften kunt laten voldoen.


De eerste stap: kwetsbaarheidsanalyse

Wanneer u als een organisatie een potentieel gevaar ziet in het gebruik van de printers en MFP’s, adviseren wij allereerst ons een analyse van de bedreigingen te laten maken. Op basis daarvan kunt u uw risicoanalyse uitvoeren en vervolgens stellen wij een beveiligingsconcept, inclusief de te nemen maatregelen en wijze van onderhoud. Het concept kan voortaan deel uit maken van uw IT-beveiligingsbeleid!


Neem contact op

Neem vandaag nog contact met ons op voor het analyseren van de kwetsbaarheden, bedreigingen en het nemen van de juiste beveiligingsmaatregelen.

 

*)Wij hebben een partnership opgezet met de Duitse print en scan beveiligingsspecialist Chateaurel die al meer dan 10 jaar ervaring heeft in het ondersteunen van organisaties die eisen dat de beveiligingsrisico’s in hun printer en MFP park tot het minimum worden beperkt

 
Datascan bv ©2018